Η νέα τάση στην Αθήνα είναι τα...
wine-bars: υπέροχα μικρά μπαρ που
ειδικεύονται στο κρασί. Ακόμη και η Guardian που συνήθως κατακεραυνώνει
την Αθήνα, γράφει ένα εκθειαστικό άρθρο, προτρέποντας το διεθνές κοινό
να τα επισκεφθεί – η καλύτερη προώθηση της Αθήνας λίγο πριν την έναρξη
της τουριστικής περιόδου.
Το άρθρο αναφέρεται και στην τάση των καταστημάτων που πουλάνε
cupcakes και frozen yogurt εστιάζει όμως στα wine-bars, σημειώνοντας ότι
έχει σχέση με τις βαθιές ρίζες της Ελλάδας που αποτελεί μια από τις
παλαιότερες οινοπαραγωγές χώρες του κόσμου. Δεν παραλείπει να αναφέρει
ότι η σύγχρονη παραγωγή κρασιού δικαιούται μια σημαντική θέση στην ομάδα
των σημαντικών παραγωγών κρασιού.
Στη συνέχεια παρουσιάζει αναλυτικά τα wine-bars Heteroclito,
Oinoscent, Harvest που βρίσκονται κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης:
στις οδούς Αιόλου, Βουλής και Φωκίωνος