
Tης Κατερίνας Γαλάνη
Για την κρέμα
* 3 κούπες γάλα φρέσκο πλήρες
* 4 κουταλιές της...
σούπας αλεύρι
* 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
* 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 4 κρόκοι αυγών
* 2 βανίλιες
* 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
* 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για τα φύλλα σοκολάτας
* 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
* 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
* 70 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
* 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
* 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
* 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
* 2 κουταλιές της σούπας φλοίδες σοκολάτας
Οδηγίες συνταγής
Για την κρέμα
Χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο για να μη σβολιάσει η κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αραιώνουμε τους κρόκους με κουταλιές κρέμας μέχρι να έρθουν στην ίδια θερμο κρασία. Ρίχνουμε τους κρόκους στη κρέμα και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας (για να μην κάνει κρούστα) και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Για τα φύλλα σοκολάτας
Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 2 κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια των τριών φύλλων σφολιάτας με το μείγμα σοκολάτας και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την άλλη πλευρά του φύλλου. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Βάζουμε το ένα φύλλο σοκολάτας σε μία πιατέλα και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τελειώνουμε με μία στρώση κρέμας. Τρίβουμε το τέταρτο φύλλο σφολιάτας πάνω από την κρέμα και κοσκινίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Πασπαλίζουμε με τις φλοίδες σοκολάτας. Σερβίρουμε αμέσως για να μη πάρουν υγρασία τα φύλλα σφολιάτα