Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Κρέας στη γάστρα

Της Κατερίνας Γαλάνη 













Υλικά:
-1/2 κιλό χοιρινό
-1/2 κιλό μοσχάρι
-2 ντομάτες...
μεγάλες
-2 καρότα
-1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
-1/2 κιλό κεφαλογραβιέρα
-1 κιλό πατάτες baby
-Αλάτι και πιπέρι. 
Εκτέλεση:
-Κόβουμε το κρέας μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο κάτω μέρος της γάστρας. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τοποθετείται ανακατεύοντας με το κρέας. Κόβετε τις πιπεριές, τα καρότα και το τυρί σε κύβους και το προσθέτετε μαζί με το κρέας και τις πατάτες. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και σκεπάζεται όλο το φαγητό. Ρίχνεται λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζεται τη γάστρα και ψήνεται στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες.